Vunzige Deuntjes in TivoliVredenburg | Recensie | CB.nl
Vunzige Deuntjes CLEEFT behoorlijk. En jij?   Schrijf een recensie!
uit 1 stem
8
RECENSIE
INFORMATIE

Op 31 januari kwam clubnight Vunzige Deuntjes uit Amsterdam naar TivoliVredenburg in Utrecht. Het was een avond waarbij stilstaan geen optie is.

Loading+ wishlist

CLEEFT het of niet?

Je moet ingelogd zijn om een recensie te plaatsen.

Maak een profiel aan
Door:  Anna Schouten | 02/02/2015 @ 13:04
8

Stilstaan is geen optie bij Vunzige Deuntjes in TivoliVredenburg

Lekkere deuntjes kun je overal wel horen, maar vunzige deuntjes hoor je alleen bij Vunzige Deuntjes!’ Dit vormt de omschrijving van deze dansnacht in de Ronda zaal van TivoliVredenburg in Utrecht. R&B, hiphop, dancehall, nineties en zero’s: het komt allemaal voorbij op dit vijf uur durende feest.

Vunzige Deuntjes is een clubnight die begonnen is in Paradiso in Amsterdam, maar nu ook intrede gemaakt heeft in Utrecht. Dat blijkt te werken, binnen de kortste keren is het evenement uitverkocht. Op de avond zelf staat er een lange rij voor de ingang, bestaande uit bezoekers die zin hebben om los te gaan. Het publiek is divers: van volk achterin de twintig dat al jaren de juiste dans moves bezit tot jonge studenten die pas deel uitmaken van het uitgaansleven.

Dansplaat

Ondanks dat de doelgroep verschillend is, gaat dat prima samen. Er wordt gelachen, lang gewacht in de rij voor de bar en bovenal gefeest. Niemand staat stil tijdens deze avond, wat ook haast onmogelijk is met de opzwepende muziek. Nieuwe muziek van artiesten als Berry wordt gedraaid, maar ook oude hitjes worden niet overgeslagen. Wat dacht je van BrainpowersDansplaat’ of ‘She Wants to Move’ van N.E.R.D.? Ook komt er zo nu en dan een popnummer voorbij, van bijvoorbeeld Michael Jackson. Hoewel het feest uitverkocht is, is de zaal niet overvol en is er genoeg ruimte om te kunnen dansen.

Drukte op het podium

Vijf verschillende dj’s wisselen elkaar af, die ieder een uur draaitijd krijgen: George Felix, Julsquared, Jack Jameson, Raynor Bruges en Hato. Ieder van heeft een eigen specialiteit: de een draait oude hitjes en de ander nieuw goed, de een draait op een wat lager tempo en de ander draait ruigere muziek, waarbij je moet denken aan genres als trap. De dj’s zijn niet de enige personen op het podium. Er lopen ook mc’s, fotografen en dansers rond. Dit alles zorgt zo nu en dan voor een wat verwarrend aanzicht, vooral omdat de dansers in een hoekje zonder spotlight geplaatst zijn. Een groot probleem vormt dit echter niet, de meeste bezoekers zijn te druk bezig met het laten zien van hun eigen danspasjes.

Geslaagde clubnight

Vunzige Deuntjes is een zeer geslaagde avond, waarbij de beste beats gedraaid worden door de dj’s. Het publiek pikt deze deuntjes volledig op en er wordt de hele nacht geschud met de heupen. Eén ding is zeker: de bezoekers zullen aan het einde van de nacht uitgeput in hun bed gekropen zijn.

De volgende editie van Vunzige Deuntjes vindt plaats in Patronaat in Haarlem op 14 februari 2015. Wil je liever naar een volgende editie in TivoliVredenburg in Utrecht? Dat kan op 17 april 2015.

Vunzige Deuntjes TivoliVredenburg Utrecht 31-01-2015
Google+