Vakantiekriebels op de reisbeurs in Utrecht | CLEEFT

Vakantiekriebels op de reisbeurs in Utrecht

Fotoreportage
  • Vakantiekriebels op reisbeurs 11

Vakantiekriebels op de reisbeurs in Utrecht

Fotoreportage
Door:  Annika Hoogeveen op 
18/01/2017

Vakantiekriebels.  Het was weer tijd voor de jaarlijkse vakantiebeurs in Utrecht. Van 11 t/m 15 januari vond het enorme evenement weer plaats op het Jaarbeursterrein.  Net als andere jaren kwamen hoeveelheden Nederlanders, maar ook mensen van over de grenzen, naar het evenement om inspiratie op te doen voor het vakantiegeld van of 2016 of 2017. Het gure winterweer zorgde ervoor dat mensen droomden van een rondreis door Zuid Afrika of een strandvakantie naar St. Maarten.  Naast de exotische bestemmingen trokken ook de standjes met informatie over Europese stedentrips en reizen in eigen land aardig wat bezoekers.                

Naast de reisaanbieders was er ook voldoende entertainment te vinden; doedelzakspelers en dansers uit Senegal waren publieksliefhebbers. Mocht men een duik willen nemen, duikschool.nl  bood men de kans in een tank je eerste duikervaring op te doen. Ook kon men een rotswand beklimmen. Uiteraard waren de grote spelers van de reis- en toerismewereld met grof geschut aanwezig; Djoser en Fox hadden prachtige versierde stands. Nieuw was het ‘continent’ Outfreeca waar alles draaide om (activiteiten in) de natuur.

Vliegtickets winnen

Uiteraard werd men gelokt met prijsvragen: tickets naar New York, hotelovernachtingen en ga zo maar door. Het aantal National Geographic abonnementen zal explosief gestegen zijn door een winactie te verbinden aan (proef) abonnementen. Eens per uur werden er twee vliegtickets per ingeschrevene verloot. Waar de beurs in de ochtend nog soort van gezellig druk was, werd het in de loop van de middag onmogelijk gemaakt om informatie of inspiratie op te doen. Aangezien het haast onhaalbaar was om alles te bekijken hadden mensen hun favoriete bestemmingen van te voren genoteerd om wat structuur in de chaos aan te brengen. Daarnaast waren er ook door de organisatie routes gecreëerd zoals de Kidsroute en de Soloreiziger route. Een pauze was af en toe wel gewenst en de bezoeker van de Vakantiebeurs had genoeg opties waar hij of zij uit kon kiezen; van Surinaamse specialiteiten tot de meer bekende All-American burger.

De Vakantiebeurs had voor iedere reiziger wat te bieden. Sommige mensen verlieten de beurs met een bestemming in gedachten waarvan ze zelf niet wisten dat ze die wilden bezoeken.

Vakantiekriebels op de reisbeurs in Utrecht van 10 stemmen
Google+