Mark Wahlberg | Interview over de film Ted

Mark Wahlberg: “Ik had Family Guy nog nooit gezien”

  • 50716

Mark Wahlberg: “Ik had Family Guy nog nooit gezien”

Door:  Youp Frerichs op 
14/09/2012

In het luxueuze Amstel Hotel in hartje Amsterdam verblijft acteur Mark Wahlberg, op tour om zijn nieuwste film Ted te promoten. Hij speelt de hoofdrol in de nieuwe komedie, geschreven en geregisserd door Seth MacFarlane (Family Guy) . CultuurBewust.nl had de kans om hem een paar vragen te stellen.

De film is een soort van Family Guy reünie, met veel dezelfde acteurs. Voelde je je geen buitenstaander?
“Ik werd met open armen ontvangen. Seth en ik heb hetzelfde gevoel voor humor, dus dat klikte meteen. Hij is echt de grappigste kerel die ik ooit heb ontmoet. Geen onderwerp gaat te ver voor hem en wij nemen onszelf allebei niet te serieus. Er stonden in eerste versies van het script zelfs grappen over mezelf in. De film speelt zich af in Boston, waar ik vandaan kom en Ted zou dan zeggen: ‘Hier sloegen mensen als Mark Wahlberg vroeger mensen in elkaar.’ Die zijn er natuurlijk wel uitgehaald.”

Geen ruzies gehad op de set?
“Nee, totaal geen. Als ik samenwerk met een schrijver of regisseur geef ik me over aan hun visie. Alleen als ik het er echt niet mee eens ben, dan zeg ik dat. Ik zou eigenlijk wat grappen moeten maken over het christendom, maar ik ben Katholiek dus dat wilde ik niet. Die grappen zijn herschreven zodat ik ze niet hoefde te maken.”

Keek je voor je Seth kende ook Family Guy?
“Ik had letterlijk nog nooit iets van Family Guy gezien. Nadat ik het script had gelezen heb ik met mijn kinderen een aflevering gekeken en we hebben nog nooit zo hard gelachen. Toen mijn vrouw binnenkwam, trok ze de stekker eruit en zei: ‘Dat kun je niet kijken met de kinderen!’ Maar ik heb nog nooit zo hard met ze gelachen.”

Zouden je kinderen ook naar Ted mogen kijken?
“Nee, absoluut niet. Mijn dochters pas als ze achttien zijn. Mijn zoons misschien al als ze dertien zijn.”

Dat is wel een dubbele standaard.
“Ja, maar de film is niet zo denigrerend tegenover mannen. Daar wil ik mijn dochters liever nog even voor beschermen.”

Als je kijkt naar de films die je hiervoor gedaan hebt, zijn dat voornamelijk actiefilms en drama’s. Hoe kwam je er bij om Ted te doen?
“Komedie is iets wat ik altijd al wilde doen. Date Night was mijn eerste komedie en daar had ik ook expres een kleine rol in. Een beetje mijn tenen voorzichtig in het water steken, ook om te kijken hoe het publiek zou reageren. Sommige acteurs maken ineens de omslag naar komedie, maar dat kan heel verkeerd aflopen. Het is gewoon een kwestie van geduldig afwachten tot het juiste script voorbij komt en dat heb ik volgens mij met Ted wel gevonden.”

Seth MacFarlane en jij zijn genomineerd bij de People’s Choice Awards voor beste chemie. Is dat niet raar omdat je eigenlijk met lucht acteert?
“Ja, het acteren met niks eigenlijk, omdat Ted er later met CGI in is gezet, was heel raar. Maar Seth MacFarlane was wel altijd op de set en hij deed vanachter de camera met mij de dialogen. Dus de chemie was er wel zeker in het dialoog. De vechtscène was wel heel raar om te filmen, omdat ik de kamer door moest vliegen, terwijl Seth vanachter de camera riep: ‘Nu slaat hij je, nu komt hij van rechts.’ Dat was bizar om te doen.”

Er wordt gezegd dat je alle ‘white trash’ namen zelf hebt bedacht. Is dat waar?
“Nee, gelukkig niet zeg. Het was wel een van de moeilijkste dingen die ik ooit heb gedaan. Ik moest 57 namen uit mijn hoofd leren. En in eerste instantie zou ik ze allemaal langzaam moeten zeggen, maar dat haalde de vaart uit de scène. Dus ik had voorgesteld om het als een soort gameshow allemaal achter elkaar te roepen. Maar het is wel de moeilijkste tekst die ik ooit heb moeten leren.”

Ted draait vanaf 13 september in de Nederlandse bioscopen.

Over de auteur:

Youp Frerichs

Als enorme filmfreak heb ik vaker van mijn directe omgeving gehoord dat zij zich zorgen maakten om mij. Er werd gezegd dat ik mijn tijd beter kan besteden dan films kijken. Dus schrijf ik over de films die ik kijk. Vandaar dat ik hier op Cultuurbewust.nl te vinden ben.
In de tijd die ik over heb van het film kijken, volg ik een studie journalistiek die ik hier dus ook heel fijn in de praktijk mag gooien.
Mark Wahlberg: “Ik had Family Guy nog nooit gezien” van 10 stemmen
Google+